Ga naar Content

Loodzware Champions League-groep voor Hovocubo; landskampioen treft titelverdediger FC Barcelona

Bij de loting voor de main-round van de Champions League Futsal is Hovocubo onder andere ingedeeld in de groep met titelverdediger FC Barcelona. De landskampioen uit Hoorn speelt verder nog tegen FK Dobovec uit Slovenië en Luxol St. Andrews uit Malta. 

De spelers van Hovocubo vieren een doelpunt tegen FCK/De Hommel - Foto: Orange Pictures

In FC Barcelona treft de ploeg van Sander van Dijk de kampioen van de afgelopen editie van de Champions League. De Spanjaarden zijn bovendien viervoudig winnaar van het toernooi (2012, 2014, 2020, 2022). Afgelopen seizoen wist Barcelona ook nog beslag te leggen op de landstitel én won het de Spaanse beker. 

Zware groep

De andere twee ploegen in de groep zijn FK Dobovec en Luxol St. Andrews. Dobovec werd afgelopen seizoen kampioen in Slovenië en Luxol was de beste op Malta. Op basis van coëfficiënten was Hovocubo van tevoren al zeker van deelname aan de main-round van het toernooi. De beste drie ploegen uit de groep plaatsen zich vervolgens voor de elite-round. 

Alle wedstrijden in de groep worden afgewerkt tussen 25 en 30 oktober. Luxol St. Andrews zal deze periode als gastheer fungeren. Alle duels worden daarom gespeeld op Malta. 

Afgelopen maand werd Hovocubo voor de derde keer op rij landskampioen. Bekijk hieronder de samenvatting van finalewedstrijd. 

Samenvatting Hovocubo - FC Eindhoven - NH Sport / Edward Dekker

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]