Ga naar Content

Innovatief geluidsscherm Alkmaar komt er eindelijk: "Beste bericht in jaren"

Bijna 2 miljoen euro extra trekt de gemeente Alkmaar uit voor de aanleg van het energieleverend geluidsscherm langs de ringweg. Het scherm moet omwonenden van de Huiswaarderweg, Schagerweg en Nollenweg eindelijk nachtrust geven en levert stroom voor zeker 400 huishoudens. "Het komt er nu écht."

Ed Diepenmaat - Foto: NH Nieuws

Dat zeggen opgeluchte omwonenden tegen NH Nieuws. Eerder dit jaar werd duidelijk dat er extra geld nodig was voor het project vanwege onder meer gestegen bouwkosten.

De Alkmaarders wachten al ruim vijftien jaar op maatregelen om de verkeersherrie terug te dringen. Nu de extra 1,9 miljoen vanavond is goedgekeurd door de gemeenteraad zal de aanleg in oktober beginnen. Het scherm van in totaal 7,4 miljoen, zou voor de zomer van 2023 klaar moeten zijn.

"Dit is heel goed nieuws. Het beste bericht van de afgelopen jaren: het komt er nu écht!", stelt Ed Diepenmaat van Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidwal (BBG) tevreden. "We zijn heel blij met dat de raad de noodzaak inziet voor dit scherm, en dat ze instemmen met een kostenverhoging van ruim 30 procent. Dat is niet niks."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]