Ga naar Content

Tamara strijdt voor haar zoon en dat helpt ook veel andere autistische jongeren

Het scenario van het leven van filmregisseuse Tamara Miranda verandert volkomen, na het krijgen van een kind met autisme. Niet voor niets staat een foto van haar inmiddels 17-jarige zoon naast haar, wanneer ze vertelt over Stichting Brilliant Future Kids; het autismecentrum dat ze heeft opgericht. Haar vurige wens is dat autistische jongeren hun soms grote talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Foto: Foto: Melle Bos

Ze somt het ene na het andere voorbeeld op van de grote fantasie van haar zoon Djamilo. Een fantasie die botst met de wereld om hem heen, wanneer hij als 4-jarige naar school moet. Die botsing blijkt in de loop der jaren zo beschadigend, dat Tamara besluit dat er voor kinderen als hij een passendere plek moet komen. 

Haar verhaal vertelt wat er vooraf ging aan het oprichten van die bijzondere plek, die inmiddels in Amsterdam aan een tiental jongeren plaats biedt.

Tamara is een van onze 'Strijders': inspirerende Noord-Hollanders, die hun ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te delen.

Foto: Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder.

Luister de aflevering met Tamara hieronder.

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.