Ga naar Content

Ajax speelt benefietwedstrijd die in het teken van Oekraïne staat

Ajax speelt op dinsdag 26 juli (aftrap 20.00 uur) een benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Bij de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena worden Oekraïense vluchtelingen uit de regio Amsterdam uitgenodigd. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Johan Cruijff Arena in Amsterdam - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De wedstrijd staat volledig in het teken van Oekraïne. Vluchtelingen die zijn opgevangen in de regio van Amsterdam worden uitgenodigd. Ook worden vrijwilligers uitgenodigd die zich inzetten voor Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten. Ajax en de Johan Cruijff ArenA hebben besloten om de gehele opbrengst van de wedstrijd te doneren aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne.

Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk stond eind februari bovenaan in de Oekraïense competitie toen die werd stilgelegd vanwege de oorlog met Rusland. De UEFA heeft besloten dat de ploeg daarom mag aanteden in de Champions League. Shakhtar bevindt zich in juli in Nederland voor een trainingskamp. Oud-Ajacied David Neres maakte in de winter de overstap naar Shakhtar, speelde geen minuut en tekende deze week een contract bij Benfica.

Ajax is momenteel op trainingskamp in De Lutte. Morgen oefent de ploeg van trainer Alfred Schreuder tegen SC Paderborn. De aftrap is om 13.00 uur in Oldenzaal.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]