Ga naar Content

Ajax-coach Alfred Schreuder geniet van 'vrolijke' Mo Ihattaren: "Prachtige linkspoot"

Op de eerste persconferentie van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax was hij lovend over Mo Ihattaren. "Iedereen weet hoe goed die jongen kan voetballen. Wat iedereen verder van zijn hele verhaal vindt, is niet belangrijk", aldus Schreuder tijdens het trainingskamp in De Lutte.

Ajax-trainer Alfred Schreuder en Mo Ihattaren - Foto: Pro Shots

"Vrolijke jongen, die van het spel houdt. Een liefhebber en prachtige linkspoot", spreekt de kersverse trainer over de 20-jarige creatieveling. "Deze jongen weet wat er allemaal gebeurd is, beter dan wij. We moeten hem beoordelen als voetballer."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-trainer Alfred Schreuder: "We zijn zeker niet blind" - NH Nieuws

Schreuder was in het seizoen 2018/19 al assistent onder Erik ten Hag. Vervolgens ging hij zijn eigen weg bij Hoffenheim, FC Barcelona en Club Brugge. Ondanks zijn eigen visie zal hij de lijn van Erik ten Hag zoveel mogelijk doortrekken. "De weg die Ajax vierenhalf jaar geleden is ingeslagen, willen we mee verder gaan. Aan het einde van de voorbereiding weten we welke spelers we hebben en die moeten we zo goed mogelijk samen laten spelen. Daar gaat het om."

Prijzen pakken

Voor Schreuder is het dan ook moeilijk om verbeterpunten aan te geven. In zijn ogen hebben de Amsterdammers de afgelopen jaren prima gepresteerd. "Maar als je naar prijzen kijkt, wil je de Johan Cruijff Schaal en KNVB-beker natuurlijk winnen. De spelers hebben voetballend goede dingen laten zien, dus we zullen niet veel veranderen."

Tekst loopt door onder de video.

Alfred Schreuder: "Moeilijk om het beter te doen" - NH Nieuws

Keepers

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Maarten Stekelenburg het trainingskamp in De Lutte met een voetblessure moest verlaten. "Of het ernstig is met Stekelenburg? Ik ga er vanuit van niet, maar we wachten rustig een paar dagen af en wat eruit komt. Maar hij is nu naar huis gegaan."

Vervolgens kreeg Schreuder de vraag of het riskant is om met routiniers Stekelenburg en Remko Pasveer, die nog herstellende van een blessure is, aan het seizoen te beginnen. Daarnaast heeft Ajax nog de beschikking over derde keeper Jay Gorter. "Je weet dat nooit, ik vind je vraagstelling vrij negatief. Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar vorig seizoen waren de blessures van Stekelenburg en Pasveer gewoon een kwestie van pech. We gaan uit van het goede. Als er onderweg dingen gebeuren, weten we dat we moeten schakelen. Maar de basis met deze drie jongens is prima."

Ajax oefent morgenmiddag tegen het Duitse SC Paderborn, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. De wedstrijd begint om 13.00 uur in Oldenzaal.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]