Ga naar Content

Lieke Klaver knalt naar titel op 200 meter, strijdbare Jamile Samuel pakt brons

Lieke Klaver heeft de Nederlandse titel op de 200 meter gewonnen. De 23-jarige sprintster uit Enkhuizen rekende af met Femke Bol en Jamile Samuel. Met een tijd van 22,74 bleef Klaver slechts drie honderdsten boven haar persoonlijk record.

Lieke Klaver wint 200 meter, maar loopt toch liever de 400 meter - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de eerste honderd meter kreeg Klaver nog geduchte concurrentie van Samuel. Na het uitkomen van de bocht trok ze door en zo sloeg ze de achtervolgers van zich af. Ondanks het goud op de 200 meter blijft voor Klaver de 400 meter haar favoriete afstand. "Daar haal ik meer voldoening uit."

Het brons op de 200 meter ging naar Jamile Samuel. De 30-jarige sprintster van het Amsterdamse Phanos  snelde naar 23,24 seconden. "De eerste honderd meter was goed, maar op de laatste honderd meter miste ik power en techniek", zegt Samuel.

Tekst loopt door onder de video.

Jamile Samuel: "Medaille is een medaille" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op de 400 meter bij de vrouwen greep Laura de Witte uit Heiloo net naast een podiumplaats. Met de tijd van 54,40 seconden bleef ze ruim achter winnares Hanneke Oosterwegel (53,52). Lisanne de Witte, die gisteren in de halve finale nog de snelste tijd op de 400 meter noteerde, verscheen niet aan de start op de NK atletiek.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]