Ga naar Content

Jessica Schilder verbetert weer eigen Nederlands record kogelstoten

Jessica Schilder heeft met een Nederlands record de nationale titel bij het kogelstoten veroverd . De atlete uit Volendam stootte de kogel 19,68 meter ver op het NK atletiek in Apeldoorn. Daarmee werd ze voor de derde keer op rij kampioen van Nederland.

Jessica Schilder na (weer) een verbetering van het Nederlands record - NH Nieuws

Schilder toch kritisch

"Ik had de afstand wel gehoopt, maar het is nog niet wat wij willen. Dat is te zien aan mij serie stoten. Ik ben nog niet in het ritme waarin wij willen en dat resulteert in ongeldige stoten", was de reactie van Schilder na afloop. Van de zes stoten waren er van Schilder slechts twee geldig.

Tekst loopt door onder video

Jessica focust nu op het WK - NH Nieuws

Al het hele seizoen is Schilder ijzersterk bezig. Begin juni verbeterde ze op de FBK games al het Nederlandse record. Toen ging ze voor het eerst over de grens van 19 meter heen en kwam ze tot een afstand van 19,17 meter.

"Wij komen uit een heftige trainingsperiode"

kogelstootster jessica schilder

Na de FBK-games verbeterde ze haar nationale record bij internationale atletiek-wedstrijden in het Tsjechische Kladno (19,19) en het Noorse Oslo (19,46). Daar ging ze vandaag dus weer overheen bij het NK atletiek in Apeldoorn (19,68 meter). "Wij komen uit een heftige trainingsperiode en nu wordt het wat rustiger. Dan herstelt je lichaam wat beter en dan ga je verder stoten", is de nuchtere verklaring van Schilder.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]