Ga naar Content

De schapen van Marijke grazen de grenzen weg tussen landbouw en natuurbeheer

Het hoeden van schapen zit in de genen van de familie Dirkson. Al generaties houden ze zich ermee bezig en ook Marijke weet het inmiddels: dit is haar bestemming. Ze spreekt bevlogen over het pad dat haar bracht van boswachter tot schaapsherder en over de ambities die ze heeft op haar nieuwe stek in Burgerbrug.

Marijke tijdens de opnames van NH Strijders - Foto: Melle Bos

Op die boerderij gaat Marijke bokashi produceren. Wat dat is, legt ze uit en ze laat de materialen zien die ze daarin verwerkt. Ook de vacht van haar eerste lam heeft ze bij zich. Als blijvende herinnering aan de bevalling waar het voor haar allemaal mee begon.

Marijke is een van onze 'Strijders': inspirerende Noord-Hollanders, die hun ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te delen.

Marijke tijdens de opnames van NH Strijders - Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder.

Luister de aflevering met Marijke hieronder.

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.