Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Leuning bij nieuwe bankjes beperkt uitzicht op zee: "Ze hebben de plank misgeslagen"

9 juni 2022, 17.00 uur
Door Marieke Pijlman · Foto: NH Nieuws

De nieuwe bankjes op de balkons op boulevard Paulus Loot in Zandvoort, zijn nog niet eens af en nu al is er commotie ontstaan over de leuning. Die blokkeert voor mensen met een gemiddelde lengte het zicht op zee.  "Het is een grove ontwerpfout", zo schrijft Marie op Facebook. Ook Melanie sluit zich daarbij aan. "Prachtig hout maar hoe kan je zoiets bedenken?"

De bankjes die vrij uitzicht op het strand moeten bieden, worden deze week geplaatst na enige vertraging van de levering van de materialen. De meeste inwoners van Zandvoort zijn blij dat de bankjes aan de 'goede kant' van de boulevard komen, met vrij uitzicht op het strand zonder dat er mensen voorlangs lopen. Maar de bijbehorende leuning vinden veel mensen niet handig gekozen. "Ze hebben de plank misgeslagen", zo schrijft Nicole. Romanie vraagt de gemeente om de balustrade te verlagen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Dit is het uitzicht op het strand bij een gemiddelde lengte - Foto: NH Nieuws

Maar dat gaat niet gebeuren. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de leuning niet voor niets op die hoogte geplaatst. "Het is bedoeld om ook tegenaan te leunen als je daar staat. Als de leuning hoger zou zijn, kan dit niet. En als je 'm verlaagt, gaan mensen erop zitten. "

De balustrade is dus op een ideale leunhoogte geplaatst en dat betekent dat het zicht op zee daardoor enigszins beperkt is. Ook worden er nog staaldraden geplaatst onder de leuning in de vorm van kruizen. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]