Ga naar Content

Lisette brengt onze hersens in beweging voor dieper contact

Als Lisette Brouns afgestudeerd is, merkt ze dat ze met het werk dat ze doet veel minder impact maakt op de maatschappij dan ze zou willen. Het blijkt haar beter te passen om de handen uit de mouwen te steken en echt iets te gaan dóen. Via de sociale onderneming 1330 werkt ze aan het met elkaar in contact brengen van mensen. Wanneer corona onze maatschappij hard treft, blijkt hoe belangrijk het leggen van verbinding is.

Lisette tijdens de opnames van NH Strijders - Foto: Melle Bos

Tegen de verhardende standpunten en het praten om elkaar te overtuigen, zet Lisette iets anders: praten om te luisteren, om te komen tot meer begrip voor elkaar. Bij 1330 doet ze dat door deelnemers te leren hoe je zulke gesprekken kunt voeren. In de overtuiging dat, wanneer steeds meer mensen hun methode toepassen, deze manier van met elkaar spreken zich als een olievlek onder ons verspreidt.

Lisette is een van onze 'Strijders'. Dat zijn inspirerende Noord-Hollanders, die hun ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te laten horen.

Ze spreekt in Ru Paré, een buurthuis in Amsterdam Nieuw-West. Op de sokkel naast haar ligt een model van de menselijke hersenen. Het staat symbool voor dat deel van ons dat ze in beweging wil krijgen.

Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te luisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder.

Luister de aflevering met Lisette hieronder.

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.