Ga naar Content

Jong FC Volendam strijdt om handhaving in tweede divisie: "Daar horen wij thuis"

In twee promotie/degradatieduels tegen Almere City FC onder 21 moet Jong Volendam handhaving in de tweede divisie zien te bewerkstelligen. "Wij spelen voor lijfsbehoud en vinden dat wij thuishoren in de tweede divisie", aldus trainer Kiki Musampa.

Kiki Musampa als trainer van Jong FC Volendam - Foto: Jan Mulder / Orange Pictures)

Het eerste duel is morgenavond om 20.00 uur in Almere. De return volgt zaterdag om 15.00 uur in Volendam. "Ik verwacht dat wij een gemotiveerd Almere zullen treffen. Ze versloegen heel knap in de finale om het landskampioenschap Feyenoord Onder 21 jaar. Bij ons is het gevoel goed. Wij hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen in de tweede divisie", gaat Musampa verder.

Dat Jong Volendam p/d duels moet spelen is opmerkelijk, want het eindigde in de tweede divisie op de elfde plaats en dus niet in de onderste regionen. De regel is echter in de tweede divisie dat een beloftenteam bij de eerste negen moet eindigen. "We hebben dit seizoen een knappe prestatie neergezet door elfde te eindigen. De regelgeving laat het na om dat te belonen", vertelt Musampa.

"Wij waren er snel uit. Het bevalt mij heel goed in Volendam"

jong volendam-trainer kiki musampa

Spelers van eerste elftal

Helemaal gerust zijn ze er toch niet op in Volendam. Voor Jong Volendam gelden namelijk de tweede divisie-regels. Dat wil zeggen dat wanneer een speler meer dan zeven duels in het eerste heeft gespeeld dat ze zijn uitgesloten voor Jong Volendam. Voor het team van Almere City O21 gelden die regels niet, maar alleen de leeftijdsgrens van 21 jaar. Hierdoor kunnen de Almeerders bijvoorbeeld spelen met een ijzersterke voorhoede.

Kiki Musampa als trainer van Jong Volendam - Foto: Jan Mulder / Orange Pictures

Musampa content in Volendam

Musampa werd in de winterstop trainer van Jong FC Volendam nadat Johan Plat assistent-trainer bij PEC Zwolle werd. Onlangs werd bekend dat Musampa ook komend seizoen de trainer is van de Volendamse talenten. "Wij waren er snel uit. Het bevalt mij heel goed in Volendam."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]