Tweede divisie: goede generale Jong FC Volendam, Koninklijke HFC derde en zege AFC

Jong FC Volendam begint met een goed gevoel aan het tweeluik tegen Jong Almere City. De ploeg van Kiki Musampa versloeg Excelsior Maassluis met 3-1. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats trok Koninklijke HFC aan het kortste eind tegen HHC (3-1) en AFC sloot het seizoen af door IJsselmeervogels te verslaan: 2-0.

Jay Koorndijk scoorde de derde treffer van Jong Volendam - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het was vorige week al duidelijk dat Jong Volendam zich moet proberen te handhaven in de tweede divisie door Jong Almere City te verslaan. Na zeventien minuten leek Milan Zonneveld de ban te breken tegen Excelsior Maassluis, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel.

Zonneveld kon enkele minuten later wél juichen na een stiftje over doelman Tobias van der Kleij. Voor rust scoorden centrale verdedigers Sjors Kramer en Jay Koorndijk ook nog: 3-0. In de tweede helft deed Luivienno Statia iets terug, de zege kwam niet meer in gevaar: 3-1.

Komende woensdag 8 juni en zaterdag 11 juni staat het tweeluik tegen Jong Almere op het programma. Jong Volendam eindigde als elfde op de ranglijst.

Derde plek HFC

Voor HFC stond alleen nog de tweede plek op het spel tegen HHC uit Hardenberg. Het duurde tot de tweede helft voor er treffers vielen. Ashwin Manuhutu scoorde de openingsgoal, waarna Jesper Drost en Thomas Reinders ook doelpunten maakten.

Doelman Mitchel Michaelis stopte tussendoor nog een penalty. In de laatste minuut redde Gerry Vlak de eer: 3-1. Door de nederlaag is de derde plek de eindklassering in de tweede divisie voor de Haarlemmers.

Raily Ignacio juichte met zijn kinderen na zijn goal op zijn verjaardag - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Afscheid Verhaar en Landvreugd

Bij het laatste duel van AFC namen Thomas Verhaar en trainer Ulrich Landvreugd in stijl afscheid. Verhaar scoorde de openingstreffer, waarna Raily Ignacio (op zijn verjaardag) de tweede scoorde tegen IJsselmeervogels: 2-0. Landvreugd gaat in de jeugdopleiding van Telstar werken, terwijl Verhaar fulltime assistent-trainer wordt bij Excelsior.

Door de zege eindigt AFC het seizoen als zesde in de tweede divisie.