Ga naar Content

Recordstoten van Jessica Schilder op FBK Games, Lieke Klaver tweede op 400 meter

Jessica Schilder heeft tijdens de FBK Games een paar keer het Nederlands record kogelstoten verbeterd. De Volendamse stootte in Hengelo naar een afstand van 19,17 meter. Daarmee verbetert ze haar eigen Nederlands record.

Jessica Schilder: "Heel mooi om voor eigen publiek een nieuw record te stoten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de zes stoten die Schilder deed, kwam ze vier keer over de magische grens van 19 meter. Haar persoonlijk record stond op 18,89 meter en in de eerste poging ging ze daar meteen overheen: 19,06. Tijdens de vierde poging kwam ze tot 19,17 en vestigt daarmee een nieuw Nederlands record. Indoor stootte Schilder, die brons won op de WK, de kogel al naar een afstand van 19,72 meter.

Lieke Klaver

Op de 400 meter is Lieke Klaver als tweede geëindigd tijdens de FBK Games. De 22-jarige atlete uit Enkhuizen moest in een spannende slotfase de zege aan de Cubaanse Roxana Gómez laten.

Tekst loopt door onder de video.

Lieke Klaver: "Voor de mensen hier was ik de grote favoriet" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Klaver opende als gewoonlijk snel vanuit baan vijf.  Van alle atleten had Klaver de beste papieren voor de zege, want met haar 50,90 seconden had ze dit seizoen de snelste tijd gelopen van het hele veld. Na het uitkomen van de laatste bocht ging Klaver aan de leiding, maar Gómez kwam langszij en snelde naar de overwinning in 51,18 seconden.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
De 100 meter sprint eindigde voor Jamile Samuel al heel snel. De atlete van Phanos werd gediskwalificeerd vanwege een valse start. Menno Vloon eindigde als negende bij het polsstokhoogspringen. De Zaandammer kwam na drie pogingen niet verder dan 5,30 meter. Zijn persoonlijk record staat op 5,85 meter.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]