Ga naar Content

Ontketende kogelstootster Jessica Schilder voegt zich met nieuw record bij wereldtop

Een week nadat Jessica Schilder het Nederlands record kogelstoten na 24 jaar uit de boeken stootte, is het weer raak. De 22-jarige Volendamse kogelstootster deed vanmiddag in Apeldoorn een wereldstoot van 19 meter en 72 centimeter en stoot daarmee wereldwijd het verste dit jaar.

Jessica Schilder stoot in Apeldoorn 19,72 meter - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Op een speciaal belegde limietwedstrijd in Omnisport in Apeldoorn streden Jessica Schilder en Benthe König tegen elkaar. In de eerste poging ging het record er al aan met een afstand van 19,48 meter. In de tweede stoot deed Schilder daar nog een schepje bovenop en reikte tot 19,72 meter.

Hoewel de afstand een nieuw Nederlands record zou moeten zijn, krijgt Schilder het record niet. Voor een Nederlands record moeten minimaal drie kogelstoters deelnemen aan de wedstrijd. "Het komt misschien nog wel een keertje. Het is hopelijk geen uitschieter en ook weer een afstand om naartoe te werken. Vorige week stootte ik ook het record al", aldus Schilder.

Met deze prestatie noteert Schilder op dit moment de seizoensbeste afstand. Wereldwijd stootte niemand dit seizoen verder dan 19,72 meter. Indoor is de worp van Schilder wereldwijd de verste in zes jaar tijd.

Volgende week hoopt Schilder de Nederlandse indoortitel kogelstoten te prolongeren. In 2020 en 2021 werd ze al eerder Nederlands kampioen. Eind maart neemt Schilder ook deel aan de WK indoor in Belgrado (Servië).

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]