Ga naar Content

Winnende Tony van Diepen loopt WK-limiet in ongekend snelle tijd

Tony van Diepen en Maayke Tjin A-Lim hebben goede vorm laten zien bij wedstrijden in Bydgoszcz en Manchester. Van Diepen liep de WK-limiet in een super snelle tijd, terwijl Tjin A-Lim ook haar persoonlijk record verbeterde.

Hardloper Tony van Diepen - Foto: Orange Pictures

Bij de Janusz Kusocinski Memorial in Polen won Van Diepen de 800 meter. Hij deed dat in een persoonlijk record van 1.44,31. Daarmee dook de atleet uit Heerhugowaard ruim onder de WK-limiet (1.45,20). Hij had eerder al voldaan aan de eis voor het Europees kampioenschap. Het vorige pr van Van Diepen stond op 1.44,82.

Door zijn snelle tijd staat de Noord-Hollander nu vierde op de lijst van snelste Nederlanders aller tijden. Alleen Bram Som, Rob Druppers en Marko Koers liepen de 800 meter ooit sneller.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook pr voor Tjin A-Lim

Voor de Hoornse Tjin A-Lim was het ook een succesvolle avond. Zij eindigde in Manchester op de 100 meter horden als tweede achter Mette Laugesen Graversgaard. De Noord-Hollandse deed dat in 13 seconden en 2 honderdsten. Daarmee dook ze onder haar persoonlijk record van 13,13. Die tijd liep ze vanavond in de series. Door de tegenwind kwam ze niet aan de EK-limiet (12,93).

Bij de mannen werden Liam van der Schaaf en Koen Smet tweede en derde op de 110 meter horden. Zij snelden naar 13,79 en 13,82. Alleen Wellington Zaza was sneller met 13,64.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]