Ga naar Content

Zonder concurrent Van der Schaaf overwoog hordeloper Smet al te stoppen: "Finales zijn weer spannend"

Ze drijven elkaar tot een hoger niveau. Hordelopers Koen Smet en Liam van der Schaaf trainen dagelijks met elkaar en zijn buiten de baan goede vrienden. Op de NK indoor was al op voorhand duidelijk dat de twee om het goud zouden strijden. "Nu moet ik eindelijk weer ervoor gaan op een NK", aldus Smet.

Hordelopers Koen Smet en Liam van der Schaaf zijn voor één dag aartsvijanden - NH Sport / Stephan Brandhorst

De carrière van de 29-jarige Smet kenmerkt zich door op nationaal niveau met kop en schouders boven de rest uit te steken. Gisteren pakte de Amsterdammer alweer zijn dertiende titel (indoor en outdoor) op het hordelopen. Maar zo vanzelf als eerder, gaat het de laatste jaren niet meer.

Met dank aan Liam van der Schaaf, die nu de grote uitdager van Smet is. "Finales zijn nu weer spannend", aldus de 23-jarige atleet van Phanos. Van der Schaaf eindigde op de NK indoor als tweede op slechts 0,09 seconden afstand. "Vroeger was Koen altijd één en op grote afstand volgde de rest. Nu is het hordelopen een stuk leuker voor het publiek."

"Finales zijn nu weer spannend"

hordeloper liam van der schaaf

In 2020 lukte het Van der Schaaf om voor het eerst af te rekenen met Smet. Sindsdien ontlopen de twee elkaar weinig. Tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen liepen de hordelopers al meteen de limiet voor de WK indoor. En toch zijn ze bijna elkaars tegenpolen. "We kunnen elkaar uitdagen op onze zwaktes en dat is alleen maar mooi", aldus Smet.

Bekijk hieronder een kort overzicht van de Noord-Hollanders op de NK indoor.

Hoogepunten NK atletiek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]