Ga naar Content

Opvolger van Nadine Visser staat al klaar: Maayke Tjin A-Lim 'new kid in town'

We hebben natuurlijk Nadine Visser, maar het volgende hordenlooptalent staat alweer klaar. Hordeloopster Maayke Tjin A-Lim voegde zich begin dit jaar bij de top door haar deelname aan de WK indoor. Daar schopte de 24-jarige atlete van AV Zaanland het tot de halve finale. En dat terwijl ze een lange weg heeft afgelegd.

Maayke Tjin A-Lim is de 'New kid in the blocks' - NH Sport / Stephan Brandhorst

De hordeloopster uit Hoorn liep vier jaar geleden een vervelende voetblessure op. Vervolgens kreeg ze - mede door de mentale problemen die daarbij kwamen kijken - boulimia nervosa. "Ik wil niet zeggen dat dat een aantal jaren van mijn carrière heeft gekost", zegt Tjin A-Lim, die tot de halve finale reikte op de WK indoor.

De deelname aan de wereldkampioenschappen in Belgrado (Servië) betekende voor Tjin A-Lim haar definitieve doorbraak bij het grote publiek. "Ik kan nu van mezelf zeggen dat ik mentaal sterk ben", aldus Tjin A-Lim.

Op de Ter Specke Bokaal won Tjin A-Lim in een tijd van 12,91 seconden de 100 meter horden. Dat was de eerste wedstrijd in het outdoorseizoen. Samen met haar coach Purcy Marte heeft ze haar pijlen gericht op de NK atletiek om zich daar te plaatsen voor de WK in Eugene en EK in München.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]