Ga naar Content

Heel veel Dolly Bellefleur bij Artzaanstad tijdens de prideweek

Reusachtige naaldhakken, fleurige pakjes, foto's en beeldjes. Wie van Dolly Bellefleur houdt, moet deze week zeker naar het Hembrugterrein in Zaanstad komen. Artzaanstad en Dolly Bellefleur doen een greep uit hun persoonlijke collectie en maken de tentoonstelling 'Made in Dolland'.  

Bellefleur met Pride in Artzaanstad - NH Nieuws

De ruim twee meter lange Dolly Bellefleur loopt op hoge hakken door de tentoonstelling en stopt voor een foto van Erwin Olaf. De wereldberoemde fotograaf zette haar neer als Marlène Ditrich en maakte het portret. De kunst komt soms rechtstreeks van de muur bij Dolly vandaan. "Ik ben ruim 33 jaar gelden begonnen met Dolly", zegt Ruud Douma die met zijn travestie-act optreedt in theaters en op evenementen. "Dan blik je eigenlijk niet terug en nu blik je dan terug en dat is heel bijzonder."

Behalve artiest is Dolly ook activist voor de LHBTIQ+ gemeenschap en dat is voor Artzaanstad ook een reden om met Dolly in zee te gaan. "Volgens mij is er in Zaanstad nog wel wat werk te verzetten", zegt Marc Aijtink van de kunstgalerie. De tentoonstelling toont ook werk van Artzaanstad wat door Dolly en Marc is uitgekozen. "Het is natuurlijk nu met de prideweek het moment om de tentoonstelling te programmeren."

Zaterdag 11 juni sluit de prideweek in Zaanstad af met een regenboogparade door de stad. Dolly belooft daar ook te zijn, maar dan wil ze wel eerst andere schoenen aan doen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]