Ga naar Content

De Peiling: ik reis niet meer via Schiphol

Al weken is het enorme chaos op Schiphol. Reizigers staan urenlang in de rij en op sociale media regent het klachten. Hierdoor groeit de vraag naar reizen vanaf regionale luchthavens en luchthavens in onze buurlanden. Schiphol-topman Dick Benschop moet vandaag in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven over de drukte en onrust op de luchthaven.

Foto: NH Nieuws

Elke dag is het weer raak op Schiphol, reizigers staan urenlang in de rij en missen zelfs hierdoor hun vlucht. Door personeelstekorten bij verschillende afdelingen, waaronder de beveiliging, kan het uren duren voordat je door de security-check bent. Hierdoor komen reizigers een aantal uren van tevoren om hun vlucht te halen, waardoor wachtenden zelfs buiten vele honderden meters in de rij moeten staan.

Reizigers zijn woest en klagen op sociale media over de omstandigheden. De luchthaven wordt in de volksmond al ‘kluchthaven’ genoemd. Ook reisorganisaties merken dat steeds meer klanten de chaos op Schiphol proberen te vermijden en de vraag naar reizen vanaf andere luchthavens groeit.

Drukte nog niet voorbij

Schiphol-topman Benschop komt vandaag naar de Tweede Kamer om te praten over de enorme drukte en chaos op de luchthaven. Ook persoonlijk ligt Benschop onder vuur omdat hij in mei op vakantie ging, toen de problemen het grootst waren op de luchthaven.

Volgens Schiphol houdt de drukte zeker tot en met de zomervakantie nog aan. Vorige week kwam het bedrijf met een actieplan om de lange wachtrijen tegen te gaan, maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag.

Vertrek jij 'gewoon' vanaf Schiphol, ook als de drukte deze zomer nog aanhoudt, of kies je voor een alternatieve luchthaven?

Lees ook

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].