Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Trotse AZ-coach Jansen leeft mee met matchwinner Aboukhlal

22 mei 2022, 18.44 uur · Aangepast 22 mei 2022, 20.45 uur · Door Erik-Jan Brinkman

De klik tussen het publiek en de AZ-selectie is de laatste weken ver te zoeken. Vaker klonk er een fluitconcert of waren er witte zakdoekjes te zien dan dat er applaus van de tribunes neerdaalde. Dat ondervond ook Zakaria Aboukhlal zondagmiddag tegen sc Heerenveen (2-0), maar de aanvaller bekroonde zijn invalbeurt met een zeer belangrijke treffer.

Pascal Jansen trots op matchwinner Zakaria Aboukhlal - NH Nieuws

Een week geleden was Pascal Jansen zelf de zondebok bij het Alkmaarse publiek. Een groep supporters zwaaide uit onvrede met witte zakdoekjes richting de trainer. Nu merkte Jansen dat Aboukhlal de gebeten hond was. In de 86e minuut kwam de aanvaller onder gefluit het veld in, maar een minuut later schoot hij de belangrijke 2-0 binnen. 

Tekst loopt door onder de video.

Zakaria Aboukhlal over zijn winnende goal - NH Nieuws

AZ moest flink aan de bak in het matig gevulde stadion in Alkmaar. Donderdag verloor de Alkmaarse ploeg immers diep in blessuretijd op bezoek bij sc Heerenveen (3-2). Vanmiddag in eigen huis deed AZ het een stuk beter. Dominant en agressief spel leidde al vroeg tot het openingsdoelpunt van Dani de Wit. Uiteindelijk duurde het tot de 88e minuut toen Aboukhlal de AZ'ers naar de finale schoot.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen zag dat zijn team weer beter speelt - NH Nieuws

AZ speelt donderdag de heenwedstrijd van de finale van de play-offs en zondag de return. De tegenstander is Vitessse en de wedstrijd in de Gelredome begint om 20.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]