Ga naar Content

Zaandammers Erwin en Ronald Koeman gaan samenwerken bij het Nederlands elftal

Toekomstig bondscoach Ronald Koeman heeft zijn broer Erwin Koeman aangesteld als assistent-trainer. De broers uit Zaandam werkten eerder al samen bij Southampton en Everton.

De broers Koeman in dienst van Southampton - Foto: Pro Shots

Koeman (59) neemt na het WK in Qatar het stokje over van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje. Naast de 60-jarige Erwin Koeman heeft hij bekendgemaakt dat Patrick Lodewijks de keeperstrainer wordt.

"De 3,5 jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken"

Voetbaltrainer Ronald Koeman

"We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen", zegt Ronald Koeman. "Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De 3,5 jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken."

Voor Erwin Koeman was Beitar Jeruzalem zijn laatste klus als hoofdtrainer. Hij gaf in december aan te stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]