Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Zaandammer Ronald Koeman na WK voor tweede keer bondscoach Oranje

6 april 2022, 10.04 uur · Door Stef Swagers

Ronald Koeman gaat voor de tweede keer aan de slag als bondscoach van het Nederlands elftal. De geboren Zaandammer neemt op 1 januari 2023 het stokje over van Amsterdammer Louis van Gaal. Dat is na het WK in Qatar dat in november en december plaatsvindt.

Foto: Pro Shots/Erik Pasman

"Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking", zegt Koeman. "Een kleine anderhalf jaar geleden ben ik bepaald niet uit onvrede bij het Nederlands elftal vertrokken. Mijn verblijf voelde goed, de resultaten waren goed en de klik met de internationals was goed. We gaan straks op die ingezette weg verder. Dat staat vast voor mij."

In de zomer van 2020 besloot Koeman om na twee jaar te vertrekken bij Oranje. Hij werd trainer bij zijn droomclub FC Barcelona. Sinds oktober vorig jaar zit Koeman zonder club, nadat de Spaanse club hem had ontslagen.

Koeman, die eerder trainer was bij o.a. AZ en Ajax, heeft een contract getekend tot en met het WK van 2026.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]