Ga naar Content

Beoogde bondscoach Ronald Koeman in gesprek met KNVB

Ronald Koeman heeft gesprekken gevoerd met de KNVB om na het WK in Qatar bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Het contract van Louis van Gaal loopt dan af. Volgens de NOS is de 58-jarige Zaandammer al bezig met het samenstellen van zijn staf.

Foto: Pro Shots/ Joep Leenen

Koeman zit sinds eind oktober zonder werkgever. De trainer werd toen ontslagen bij FC Barcelona vanwege de tegenvallende resultaten. Koeman was tussen 2018 en 2020 ook al bondscoach van Oranje en koos toen voor het avontuur in Spanje.

In augustus maakte hij bekend dat hij zijn contract bij het Nederlands elftal niet zou uitdienen en naar Barcelona vertrok. In zijn eerste seizoen bij de Catalanen won hij de Spaanse beker.

Het Nederlands elftal bereidt zich op dit moment voor op de wedstrijden in de Nations League. Op 26 maart speelt Oranje een vriendschappelijke interland tegen Denemarken en drie dagen later komt Duitsland op bezoek.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]