Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Zaandammer Erwin Koeman stopt als trainer vanwege persoonlijke omstandigheden

1 december 2021, 17.51 uur · Door Stef Swagers

Erwin Koeman is geen voetbaltrainer meer. De geboren Zaandammer is vandaag opgestapt bij Beitar Jeruzalem uit Israël. Hij heeft direct aangegeven niet meer aan de slag te gaan als hoofdtrainer.

Erwin Koeman trainde nooit een Noord-Hollandse club - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

"Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden", vertelt Koeman op de website van de club. "Ik ben verliefd geworden op deze plek en de mensen hier en wilde graag doorgaan. Maar ik moet nu stoppen. En de tijd is ook gekomen om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer."

"De tijd is ook gekomen om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer"

Erwin Koeman

Vorig jaar onderging de zestigjarige Koeman een hartoperatie, maar het is niet bekend of dat te maken heeft met dit besluit. Hij gaat verder ook niet in op de persoonlijke omstandigheden waarom hij stopt.

Koeman, die nooit bij een Noord-Hollandse club trainde of speelde, was eerder coach van RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. Als bondscoach had hij Oman en Hongarije onder zijn hoede. Bij PSV, Southampton, Everton en Fenerbahçe werkte de Noord-Hollander als assistent-trainer.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]