Ga naar Content
Haarlem

Doorbraak in vizier voor Zandvoortse singer songwriter Wendy Moore

18 mei 2022, 20.30 uur
Door: Marieke Pijlman · Foto: Nieuwsfoto.nl

Wendy Moore was tot een paar jaar geleden vooral als talentvol dressuurrijder in de manege te vinden, totdat ze op haar 17e een tweedehands gitaar kocht. Ze werd verliefd op het instrument en ontdekte dat ze ook kon zingen. Inmiddels heeft ze een contract getekend bij platenlabel Zip-records in Amsterdam, waar ook Alain Clark en Barry Hay hun muziek hebben ondergebracht.

"Ik ben super excited over wat er gaat komen en heb er heel veel zin in", zegt Wendy vol enthousiasme. In de komende maanden gaat zij drie singles uitbrengen waar ze nog niet zoveel over mag verklappen. In de zomer wordt de eerste verwacht. "Dit is wel HET moment. Door covid heb ik lang moeten wachten, maar we hebben hele vette plannen."

Pop singer-songwriter 

De Zandvoortse laat zich door verschillende muziekgenres inspireren. Ze noemt zichzelf een pop singer-songwriter met een licht randje van Indie rock. Haar liedjes gaan over dingen die ze zelf meemaakt. "Soms schrijf ik ook over ervaringen van andere mensen. Zoals Relapse, dat gaat over een vriendin van mij die toen in een rotsituatie zat."

Tekst gaat verder onder de video

Wendy heeft veel muziek gemaakt in de coronajaren en is blij dat ze nu eindelijk weer op een podium kan staan - NH Nieuws

Wendy heeft zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Vooral in de coronajaren, waarin ze veel thuis zat, ontdekte ze steeds meer over zichzelf. "Ik ben erachter gekomen dat ik best wel een doorzetter ben."

In de put 

Toen de eerste lockdown kwam begin 2020, was Wendy net een klein jaar bezig met het uitbrengen van haar muziek en trad ze regelmatig op. Ze raakte enorm in de put toen alles stil kwam te liggen en wilde bijna stoppen met muziek maken. Totdat ze een nummer schreef wat alles veranderde. "Dat nummer heeft me echt uit de put getrokken, daarna heb ik alleen maar geschreven en dat nummer wordt dus mijn eerste singel."

Inmiddels is ze lekker op dreef en staan er ook weer optredens in de planning. Zo zal ze ook op het podium staan bij Pride at the Beach in Zandvoort. "Ik vind het gewoon heel leuk om voor publiek te staan. En altijd als ik denk aan mijn droom, dan sta ik op een podium met een zee van mensen voor me."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]