Ga naar Content

FC Volendam-spits Robert Mühren verkozen tot beste speler van de eerste divisie

Robert Mühren is tijdens het kampioensdiner in 's Hertogenbosch uitgeroepen tot de beste speler van het afgelopen seizoen in de eerste divisie. De spits had met zijn doelpunten en assists een groot aandeel in de promotie van FC Volendam.

Robert Mühren ontvangt het gouden schild uit handen van Louis van Gaal - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Mühren kreeg uit handen van bondscoach Louis van Gaal de prijs voor beste speler van de eerste divisie. Dit seizoen was hij goed voor 29 doelpunten en 11 assists. Mühren moest de topscorerstitel echter aan Thijs Dallinga laten. De spits van Excelsior maakte 32 treffers.

"Afgelopen zomer heb ik de keuze gemaakt om in de eerste divisie te blijven spelen", zegt Mühren na het ontvangen van de prijs. "Een keuze waar ik achteraf ontzettend blij mee ben en dat heeft geresulteerd in het feit dat ik hier nu sta en dat we ons doel hebben bereikt met FC Volendam.”

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nick Olij (NAC Breda) kreeg de prijs van beste doelman, Johan Bakayoko van Jong PSV werd verkozen tot beste talent van de eerste divisie.

Dick Lukkien ontving een schild voor de beste trainer van de eerste divisie. Daarvoor waren ook Jong Ajax-trainer John Heitinga en Jong AZ-trainer Maarten Martens genomineerd. De met FC Volendam gepromoveerde Wim Jonk zat daar opvallend genoeg niet bij. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]