Ga naar Content

Topscorer Robert Mühren leidt FC Volendam naar de eredivisie: "Eerste goal de mooiste"

Hij kwam slechts met één doel terug naar FC Volendam: promoveren naar de eredivisie. De missie slaagde, al ging het zeker na de winterstop moeizamer dan gedacht. Robert Mühren drukte met 29 doelpunten en 12 assists zijn stempel op de ploeg van trainer Wim Jonk. De 32-jarige spits blikt met NH Sport terug op een geslaagd seizoen. 

Robert Mühren leidde FC Volendam naar de eredivisie - NH Sport / Edward Dekker

De topscorerstitel moet Mühren dit jaar aan Thijs Dallinga laten. De aanvaller van Excelsior was de grote verrassing van het afgelopen seizoen. Overgekomen van FC Groningen maakte Dallinga in zijn eerste jaar voor de Kralingers liefst 32 treffers. 

Mühren kan mogelijk nog wel een andere prijs ophalen. De Volendammer behoort met Joey Sleegers (FC Eindhoven), Rui Mendes (FC Emmen), Patrick Pflücke (Roda JC) én Thijs Dallinga tot de genomineerden. Vorig jaar won Mühren als speler van SC Cambuur deze prijs. Donderdag 12 mei wordt de uitslag bekend.

Huldiging FC Volendam live te zien

FC Volendam wordt vanmiddag gehuldigd voor de promotie naar de eredivisie. Dat gebeurt - al is de route anders dan vanouds - op de Heen-en-Weer. De huldiging van de club is vanaf 14.45 uur live te zien op NH Nieuws, zowel online als op televisie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]