Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Uitdaging voor FC Volendam in de eredivisie: 'Verrassen, inspireren en bewijzen'

7 mei 2022, 18.30 uur · Door Edward Dekker

Eerst viert FC Volendam morgen de promotie naar de eredivisie. Om te zorgen dat de club komend seizoen niet gelijk degradeert, moet de selectie worden versterkt. Technisch directeur Jasper van Leeuwen zegt 'slim' te moeten investeren, omdat de Volendammers met één van de laagste begrotingen gaan werken. Hij heeft goede hoop de huurlingen Filip Stankovic en Gaetano Oristanio van Internazionale te kunnen behouden.  

Jasper van Leeuwen over de selectie van FC Volendam in de eredivisie - NH Sport / Edward Dekker

FC Volendam ziet met Alex Plat, Kevin Visser (AFC) en Boy Deul een compleet middenveld vertrekken. Alhoewel de deur voor de 34-jarige Deul nog op een kier staat. "Met Boy hebben we nog geen afsluitend gesprek gehad."

Voorin nemen Martijn Kaars (Helmond Sport) en Jim Beers afscheid, terwijl achterin Mike Eerdhuijzen (Sparta) en keeper Dion Vlak (Spakenburg) hun heil elders zoeken. De talentvolle verdediger Joshua Vertrouwd kreeg een aanbieding van FC Volendam, maar lijkt naar FC Utrecht te vertrekken. 

Quote

"Ook de spelers die er nu zijn, zullen echt naar een ander level moeten"

FC VOLENDAM-TECHNISCH DIRECTEUR JASPER VAN LEEUWEN

"In iedere linie hebben we versterking nodig", zegt Van Leeuwen. "Ik kan er geen cijfer op plakken om hoeveel spelers het gaat. Niet tien, maar ook geen twee. Het zal er ergens tussenin liggen. Maar ook de spelers die er nu zijn, zullen echt naar een ander level moeten. Die uitdaging geldt voor iedereen."

Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting bij Ajax - Pro Shots
Quote

"Shoot for the moon and you might hit the star is de uitspraak toch?" 

FC Volendam-technisch directeur Jasper van Leeuwen

Dat vorige week de namen van de oud-Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting als eventuele targets naar buiten kwamen, verbaasde de technisch directeur. "We kennen beide jongens van Ajax, maar we zijn daar nog niet aan begonnen. Het is het befaamde verhaal van de lijstjes, die zijn er altijd. Of het nou deze spelers zijn of anderen, ik zou niet weten waarom je niet hoog zou inzetten. Shoot for the moon and you might hit the star is de uitspraak toch?" 

Stabiliteit

Ondanks dat de begroting van FC Volendam omhoog gaat, zal de club zich met beperkte middelen moeten zien te redden in de eredivisie. "We moeten scherp aan de wind zeilen."

De ploeg van trainer Wim Jonk moet vooral werken aan meer stabiliteit. Of zoals Van Leeuwen zegt: "Als het seizoen een wedstrijd zou zijn dan speelden we dertig minuten prima, dertig minuten redelijk en waren er dertig minuten waarvan je zegt: 'Waar zit ik naar te kijken?' Ongeacht het niveau moeten we veel meer een wedstrijd controleren." 

Uiteraard is het belangrijkste voor FC Volendam komend seizoen niet degraderen. Al noemt Van Leeuwen dat een open deur. Hij vat de doelstelling samen in drie woorden: "Verrassen, inspireren en bewijzen."  

Tekst gaat verder onder de video.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen over de doelstelling voor komend seizoen - NH Sport / Edward Dekker

Opvallend is dat de tussentijdse transfers FC Volendam minder hebben gebracht dan gehoopt. Al spreekt de technisch directeur die stelling tegen. Toch stonden de van Feyenoord gehuurde Franco Antonucci en aankopen Bilal Ould-Chikh, Oskar Buur en Benaissa Benamar vaker niet dan wel in de basis.

Volgens Van Leeuwen speelde de fitheid van dit kwartet daarbij een grote rol. "Wat dat betreft, is het niet geslaagd, want ze moesten natuurlijk wel helpen bij de promotie. Alleen het idee achter de versterkingen was dat ze er volgend jaar in de eredivisie moeten staan." 

Het nieuwe voetbalseizoen begint in het weekend van 5-7 augustus. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]