Ga naar Content

Ajax is kampioen, dit was de huldiging en de nacht

Ajax heeft gisteravond officieel het landskampioenschap behaald. De Amsterdammers versloegen in de Johan Cruijff Arena sc Heerenveen met 5-0: reden tot feest in de stad. Ondanks de regen was het flink druk, maar er waren geen grote ongeregeldheden. De politie heeft 51 aanhoudingen gedaan.

Bij de Johan Cruijf Arena hadden duizenden supporters zich verzameld en spelers lieten juichend de kampioenschaal zien. Een huldiging bij het Museumplein zat er dit jaar niet in door een gebrek aan beveiligers, een besluit waarvoor Halsema online werd bedreigd en uitgescholden.

Bij het Leidseplein werd sinds de middag al feest gevierd, fakkels werden afgestoken en het was erg druk. Om één uur liep het plein, zonder problemen, weer leeg.

51 aanhoudingen

De politie blikt terug op een "feestelijke en beheersbare avond". De 51 aanhoudingen die zijn verricht waren vooral vanwege vuurwerk, belediging en het verstoren van de openbare orde. De meeste verdachten konden later weer naar huis, een enkeling bracht de nacht door in de cel.

Huldiging 36e landstitel Ajax - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.