Ga naar Content

Saskia ontwikkelde voor haar autistische zoon een theatertraining: tientallen jongeren hebben daar nu baat bij

Het leven van Saskia Maas speelt zich voor een groot gedeelte af in 'Boom Chicago', het improvisatietheater in Amsterdam. Met haar Amerikaanse echtgenoot introduceert ze onder andere beginnend Amerikaans comedytalent in ons land. Wanneer ze moeder wordt en haar kind autisme blijkt te hebben, staat ze voor een nieuwe, grote uitdaging: haar zoon helpen om zich staande te houden in de wereld. In de zoektocht die dat oplevert, blijkt haar theater-ervaring van grote waarde.

Saskia Maas - Foto: Melle Bos

'Strijders' zijn inspirerende Noord-Hollanders. Het zijn mensen die ervaringen hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te laten horen.

Saskia doet haar verhaal in Ru Paré, een huis voor de buurt, in Amsterdam Nieuw-West. Ze heeft een voice-over microfoon bij zich, die tijdens haar verhaal naast haar op een sokkel staat. Het is het symbool voor haar inzet voor haar zoon, die als grote ambitie heeft om voice-over acteur te worden.

Saskia Maas - Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te luisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder. Luister de aflevering met Saskia hieronder.

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.