Zevenklapper Ajax Vrouwen tegen zwak PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben zondag uitgehaald tegen PEC Zwolle. Mede door twee goals van Nikita Tromp en twee van Nadine Noordam werd het 7-0. De achterstand op koploper FC Twente blijft drie punten en de Amsterdammers hebben een veel minder doelsaldo.

Ajax-aanvoerder Sherida Spitse kwam in het kader van Moederdag het veld op met haar kind - Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

De Amsterdammers toonden in de eerste helft nog genade voor PEC door slechts tweemaal te scoren. Nikita Tromp en Chasity Grant zorgde voor de 2-0 ruststand. In de tweede helft ging het lopen en maakten onder anderen Tromp, Nadine Noordam (2), Romée Leuchter en Tiny Hoekstra een treffer. Dat zorgde voor de eindstand van 7-0. Volgend weekend staat de Klassieker tegen Feyenoord op het programma.

VV Alkmaar

De vrouwen van VV Alkmaar speelden vrijdagavond 2-2 tegen Excelsior. Veerle van de Most maakte na vijf minuten al 1-0, maar Lieve van Vliet scoorde in de eerste helft de gelijkmaker. Na de rust zorgde Maudy Stoop opnieuw voor een Alkmaarse voorsprong, maar Van Vliet bezorgde haar team alsnog een punt.