Ga naar Content

Haarlemmer Mino Raiola (54) overleden, laat familie via Twitter weten

Mino Raiola, één van de grootste zaakwaarnemers in het profvoetbal, is zaterdag op 54-jarige leeftijd overleden. Via Twitter bevestigt de familie van de zaakwaarnemer het overlijden. De Haarlemmer kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen.

Foto: Pro Shots / Insidefoto

Eerder deze week werd Raiola onder meer door het Duitse BILD en La Gazzetta Dello Sport al doodverklaard. De Italiaanse krant meldde dat hij in januari een spoedoperatie moest ondergaan en volgens BILD zou de Haarlemmer overleden zijn aan de gevolgen van een longziekte.

"Hij ligt slecht, maar is niet overleden", gaf zijn rechterhand José Fortes Rodriguez aan. Raiola reageerde zelf donderdag via Twitter op de doodverklaring. "Huidige gezondheidsstatus voor degenen die het zich afvragen: boos dat ik voor de tweede keer in vier maanden dood ben verklaard. Ik lijk in staat om te herrijzen."

Bekijk hieronder de tweet van de familie Raiola:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Wereldberoemd

De in Italië geboren zaakwaarnemer verhuisde op éénjarige leeftijd naar Haarlem. Hij werkte in het Italiaanse restaurant Napoli dat van zijn ouders was. In 1987 startte hij zijn bedrijf Sport Promotion en werd zaakwaarnemer bij Rob Jansen.

Eén van zijn eerste grote transfers was die van Dennis Bergkamp en Wim Jonk, die in 1993 van Ajax naar Internazionale vertrokken. Verder assisteerde hij bij de transfers van Bryan Roy (naar Foggia), Marciano Vink (Genoa) en Michel Kreek (Padova). Vervolgens vertrok hij bij Rob Jansen en begon hij zijn eigen bedrijf. 

Raiola behartigde de laatste jaren de belangen van grote wereldsterren zoals Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. Daarnaast begeleidde hij ook meerdere Nederlanders. Matthijs de Ligt,  Ryan Gravenberch, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Donyell Malen en Micky van de Ven zitten onder andere bij zijn management.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]