Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Schaatsteam van Koen Verweij stopt er voorlopig mee

26 april 2022, 15.15 uur · Door Thomas Brood

Na het vertrek van schaatsster Jutta Leerdam naar Jumbo-Visma stopt Team Worldstream Corendon er voorlopig mee. Door het vertrek van Leerdam ziet het team geen basis om door te gaan.

Koen Verweij tijdens het NK allround - Pro Shots / Erik Pasman

"Wij willen altijd het maximale uit onszelf halen. We doen het niet voor minder. Daarom hebben we op dit moment bewust de keuze gemaakt om de komende jaren niet door te gaan", laat Koen Verweij, oprichter en directeur van Team Worldstream Corendon weten in een persbericht.

Quote

"Daarvoor moeten we achter de schermen ook de juiste voorwaarden creëren"

schaatser koen verweij

De in Alkmaar geboren Verweij gooit dus nog niet helemaal de deur dicht. "We willen niet alleen de volgende generatie op het ijs zijn, maar ook daarbuiten. En daarbij willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Daarvoor moeten we achter de schermen ook de juiste voorwaarden creëren", aldus Verweij.

Wat de 31-jarige Verweij zelf gaat doen is niet bekend. De viervoudig olympische medaillewinnaar wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen van Peking afgelopen winter. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]