Ga naar Content

Dubbel gevoel Koen Verweij bij huldiging Jutta Leerdam: "Zonder blessure sta ik daar ook"

"Het was heel fijn om elkaar weer te zien", zegt Koen Verweij over het weerzien met Jutta Leerdam. De 31-jarige Koedijker zag zijn vriendin zilver winnen op de Olympische Spelen en hij heeft haar een maand moeten missen.

Koen Verweij met zijn vriendin Jutta Leerdam - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Je hoeft niet altijd wat te zeggen. Soms is even vasthouden en knuffelen al genoeg", zegt Verweij over het moment dat de twee elkaar zagen. In het Hilton Hotel op Schiphol organiseerde TeamNL een huldiging van alle medaillewinnaars. Daar zat Verweij in de zaal als genodigde en geliefde van Leerdam. "Het duurde lang", lacht Verweij over de huldiging. "Maar het hoort erbij."

De vorige Spelen was Verweij zelf van de partij als schaatser. Deze editie slaagde de sprinter er niet in zich te kwalificeren op het OKT. "Het is zoals het is. Ik had er natuurlijk graag willen staan en Jutta willen supporten. Maar dat is niet aan de orde geweest."

"Als ik geen blessure heb, doe ik ook gewoon mee om de medailles"

schaatser koen verweij

Bij de huldiging zag Verweij allemaal collega's op het podium staan en dat brengt soms een dubbel gevoel met zich mee. "Ik weet wat ik kan als ik fit ben. Als ik geen blessure heb, doe ik ook gewoon mee om de medailles en sta ik daar ook. Dat durf ik wel te zeggen."

Over twee weken staat voor Leerdam het WK sprint op het programma. Heel veel tijd voor feestvreugde zit er voor de twee daarom nog niet in. "Jutta gaat daarna nog even op vakantie en dan kunnen we lekker genieten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]