Ga naar Content

Schaatser Koen Verweij maakt naam nieuwe ploeg bekend: NXTGEN.

KOEDIJK - Alkmaarder Koen Verweij en zijn vriendin Jutta Leerdam hebben de naam van hun nieuwe schaatsploeg bekendgemaakt. De ploeg gaat NXTGEN. heten. Binnenkort volgt de officiële presentatie.

Foto: ANP

NXTGEN staat voor 'next gen' en slaat op de nieuwe generatie die het team wil vertegenwoordigen. "Dit is wat ik al jarenlang in gedachten had", zegt Verweij tegen De Telegraaf. "Eindelijk, kan ik nu zeggen, zo voelt het wel. Ik ben blij met de mensen die we om ons heen hebben verzameld en met wie we de toekomst ingaan. Het is ontzettend fijn dat Kosta Poltavets (de trainer-coach, red.) uit Rusland is teruggekeerd en erin is gestapt om ons te helpen op weg naar Peking 2022."

Jan Bos is ook bij het project betrokken. De voormalige wereldkampioen sprint wordt assistent-trainer van Poltavets.

"Het is de bedoeling dat ons team een blijvertje wordt in het schaatsen"

Schaatser koen verweij

Verweij stopt over twee jaar

"In deze periode wil ik er alles uit halen, want ik zie deze twee jaar als de laatste van mijn loopbaan. Maar het is de bedoeling dat ons team daarna ook een blijvertje wordt in het schaatsen."

Leerdam heeft op gevoel besloten zich aan te sluiten bij het project van haar vriend. "Ik proefde al van dit traject doordat Koen me het afgelopen jaar al begeleidde. Bovendien kreeg ik zo nu en dan ook al aanwijzingen van Kosta. Die dingen overtuigden me ervan dat ik dit graag wilde. Er valt voor mij nog zoveel te leren en door te ontwikkelen."

Sporttechnisch het minst risicovol

"Ik ben wereldkampioene en ik wil komend jaar graag twee stappen vooruit zetten en dat zie ik hier gebeuren. En dan moet ik op dit moment kijken wat sporttechnisch het minst risicovol is. Ik voel me hier zeker bij, en de ploeg geeft me de overtuiging dat ik weer verder kan groeien", aldus Leerdam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]