Ga naar Content

Samenvatting: spannende zaalvoetbalderby tussen FC Marlène en 't Veerhuys

De zaalvoetballers van FC Marlène uit Heerhugowaard hebben de Noord-Hollandse derby tegen 't Veerhuys uit Hoorn met 6-5 gewonnen. De ploeg van Jeroen de Groot kwam met 3-0 voor, maar Veerhuys knokte zich knap terug in de wedstrijd.

FC Marlène - 't Veerhuys: Spektakeltstuk of een foutenfestijn? - NH Sport / Thomas Brood

De ploeg van Najib Taki kwam terug tot 3-3, maar ging toch nog met een 4-3 achterstand de kleedkamer in. In de tweede helft bleef het spannend in Heerhugowaard. De thuisploeg liep uit tot 6-4, maar 't Veerhuys gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 6-5. Marlène trok aan het langste eind.

Foutenfestijn

"Door de fouten wordt het een spektakel. Het was ook een spektakel doordat de marge zo klein bleef, waardoor het tot het einde spannend bleef", aldus Marlène-trainer De Groot. 't Veerhuys-trainer Taki: "Fouten horen bij dit spel. Wie de minste fouten maken en ze afstraft, wint de wedstrijd. Een foutenfestijn zou ik het niet noemen, wel een spektakel."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]