Veerhuys verrast met spectaculaire comeback tegen stadgenoot Hovocubo

De zaalvoetballers van Veerhuys uit Hoorn hebben vandaag voor een daverende verrassing gezorgd door met 5-6 te winnen van stadgenoot Hovocubo. De kersverse bekerwinnaar stond vijf minuten voor tijd met 5-3 voor, maar uiteindelijk was de winst alsnog voor de bezoekers.

David Albert was met vier doelpunten de gevierde man bij Veerhuys - Foto: Orange Pictures

Afgelopen vrijdag won Hovocubo nog de nationale beker tegen FC Eindhoven. In de eigen Sporthal De Opgang leek Hovocubo een eenvoudige middag te gaan beleven in de Hoornse zaalvoetbalderby. Na twintig minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Voor de rust wist Veerhuys nog een keer te scoren: 3-1.

Ver in de tweede helft kantelde het duel compleet. Bij een 5-3 voorsprong voor Hovocubo en nog vijf minuten op de klok, kwam Veerhuys uiteindelijk nog langszij én pakte het zelfs de winst. David Albert zorgde met twee doelpunten in de laatste drie minuten voor de succesvolle comeback. Albert zou uiteindelijk goed zijn voor vier doelpunten in de spectaculaire overwinning van Veerhuys.

* naar play-offs om titel

Vrijdag was NH Sport aanwezig bij de nationale bekerfinale tussen Hovocubo en FC Eindhoven. Bekijk hieronder de samenvatting van dit duel.