Ga naar Content

Samenvatting: verliezend HV Veerhuys plaatst zich toch voor kampioenspoule

De zaalvoetballers van HV Veerhuys kijken met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd van vanavond. De zaalvoetbalclub uit Hoorn plaatste zich definitief voor de kampioenspoule van de eredivisie, maar verloor wel met 7-3 van hekkensluiter Feyenoord.

Samenvatting: HV Veerhuys - Feyenoord - NH Nieuws

Eigenlijk kon het bijna niet misgaan voor 't Veerhuys. Concurrenten AGOVV en Be'79 moesten winnen. Dat lukte Be'79 wel, maar AGOVV niet en daardoor speelt de ploeg van Najib Taki na de winterstop in die kampioenspoule. De eerste helft verliep nog redelijk goed voor de thuisploeg. De Horinezen gingen namelijk rusten met een 2-1 voorsprong en dat was gezien de kansen ook terecht.

Tekst loopt door onder de video.

Jorg Ooievaar heeft een dubbel gevoel - NH Nieuws

Effectief Feyenoord

In de tweede helft ging het helemaal mis bij Veerhuys. Ondanks meer balbezit waren het de Rotterdammers die veel effectiever omgingen met de kansen. Counter op counter leverde een doelpunt op en zelfs de keeper van Feyenoord trof doel na een schitterende individuele actie.

Tekst loopt door onder de video.

Najib Taki kijkt vooruit naar de kampioenspoule - NH Nieuws

In februari na het EK zaalvoetbal start de kampioenspoule van de eredivisie. Aan die poule van acht ploegen nemen vijf Noord-Hollandse clubs deel: FC Marlène, Hovocubo, Lebo, Volendam en Veerhuys.

Overige uitslagen van de Noord-Hollandse clubs:
White Stones - Lebo 2-5
FC Marlène - Hovocubo 6-4
Tigers Roermond - RKAV Volendam 5-5
Groene Ster - Texel '94 7-4

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]