Ga naar Content

Krankzinnig gelijkspel met zes goals voor Jong AZ

Op bezoek bij Excelsior heeft Jong AZ in de slotfase nog een punt gepakt. De Alkmaarse beloften waren tweemaal op voorsprong gekomen, maar leken zonder punten te vertrekken. Fedde de Jong zorgde voor de zesde treffer van de avond en de eindstand: 3-3. 

De spelers van Jong AZ juichen na de eerste goal van Zico Buurmeester - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Zico Buurmeester brak de ban voor Jong AZ op bezoek bij Excelsior. Er kon niet heel lang genoten worden van de voorsprong, want de Rotterdammers kwamen enkele minuten later alweer op gelijke hoogte via Reuven Niemeijer: 1-1. De ploeg van Maarten Martens was het helemaal kwijt, want de gastheren kregen niet veel later een penalty. Deze werd tegengehouden door AZ-doelman Beau Reus. 

In de tweede helft versierde Excelsior opnieuw een strafschop, maar ook deze werd gemist. Buurmeester zorgde enkele minuten later zelfs voor de Alkmaarse voorsprong: 1-2. Niemeijer scoorde vervolgens weer de gelijkmaker: 2-2. Een kwartier voor tijd namen de Rotterdammers de leiding via een eigen doelpunt via debutant Loek Postma. Uiteindelijk kopte Fedde de Jong vijf minuten later de slotgoal tegen de touwen: 3-3. Daarmee eindigde een doelpuntrijk duel met zes goals. 

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers, Stam (Postma/46), Velthuis, Kerkez (Engel/46); Koopmeiners (Addai/64), Franken (Reverson/81), Buurmeester; De Jong, Kewal, Allouch (Griffith/64)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]