Ga naar Content

Nostalgische klanken met hedendaagse thema’s bij Franse Chansons in De Drom

Als jonge pianist begeleidde hij haar vader, en nu staat Martijn Bos met Anouk Dorfmann zelf op het toneel. Als meisje van 4 luisterde Anouk al stiekem naar de repetities van Martijn en haar vader Frédéric Dorfmann. De liefde voor de chansons is haar met de paplepel ingegoten. En na een korte samenwerking tussen Martijn en Anouk tijdens een concours ruim 15 jaar geleden, zijn ze nu terug met een volledig theaterprogramma. Zondag 1 mei is de première van Mesdames & Messieurs in de Drom in Enkhuizen. Verslaggever Sander Huisman sprak met ze over de voorstelling en hun samenwerking.

Ze dacht dat niemand haar doorhad als ze met haar pyjama aan stiekem op de trap zat te luisteren naar de repetitie van Martijn en Frédéric. Maar haar ouders en ook Martijn wisten wel dat Anouk Dorfmann als vierjarig meisje zat te luisteren. De Franse Chansons hoort ze van jongs af aan, en ook de klanken van het pianospel van Martijn.

Op 15-jarige leeftijd won Anouk het ‘Concours de la Chanson’ terwijl Martijn haar begeleidde op piano. Ze won zowel de jury- als de publieksprijs en mocht meedoen aan het ‘Concours de la Chanson’ in Bulgarije. Toen Anouk in 2019 een programma wilde maken met chansons, reageerde Martijn op haar oproep. Ze zocht een nieuwe pianist, maar Martijn melde zich als oud-gediende.

Artikel gaat verder onder de foto:

Martijn Bos en Anouk Dorfmann met Franse chansons in De Drom in Enkhuizen - Foto: Sander Huisman / WEEFF

Martijn en Anouk zochten chansons uit voor de voorstelling, en hebben die later met een actueel verhaal aan elkaar gelijmd. Samen met regisseur Bertram van Alphen onderzochten ze thema’s. Zo zijn er persoonlijke verhalen de voorstelling ingeslopen, worden de verschillen in hun beider karakters uitvergroot, en snijdt de voorstelling hedendaagse thema’s aan als #MeToo en verschillende tussen mannen, vrouwen en andere genders.

Voor de voorstelling op zondag 1 mei om 14:00 zijn nog kaarten te verkrijgen via de website van De Drom.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in West-Friesland

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]