Ga naar Content

Muzikanten improviseren maandelijks op All Star Jam: “Je kunt jezelf zo verrassen”

Zowel professionele muzikanten als beginnende muzikanten ‘jammen’ elke laatste zondag van de maand samen op één podium. Wat ooit ontstond op de verjaardag van muzikant Jesper Huisman, groeide uit tot een maandelijkse traditie. De standaard band met gitaar, bas en drums; maar ook blaasinstrumenten zijn er te vinden. “Iedereen is welkom”, benadrukt Jesper. Verslaggever Sander Huisman ging langs om te zien hoe die nummers ontstaan op het podium.

De Hoornse All Star Jam (HASJ) ontstond ruim vier jaar geleden. Muzikant Jesper Huisman werkte elke donderdagavond in café Backstage aan het Koepoortsplein in Hoorn. Toen zijn verjaardag eens op een donderdag viel, nodigde hij vrienden uit. Omdat er onder zijn vrienden veel muzikanten zitten, werd er door minstens 30 muzikanten die avond muziek geïmproviseerd op het podium. De sfeer was zo goed geweest, dat samen met Tamar Bakker van Backstage werd besloten er een maandelijks evenement van te maken.

Artikel gaat verder onder de foto:

Jayne Bordeaux zingt tijdens de Hoornse All Star Jam met sessieleider Jesper Huisman - Foto: Sander Huisman / WEEFF

Jong en oud improviseren er op los, waaronder ook zangeres Jayne Bordeaux. Alle teksten die ze zingt komen vandaag als een soort Engels klinkende brij spontaan opzetten. Jayne geeft aan zelfs liever te improviseren, dan bestaande songs te spelen. “Je weet niet waar het naartoe gaat, dat is juist gaaf.” De spanning en de onzekerheid spreken haar aan. “Daarin kun je jezelf zo ontdekken en verrassen”, zegt Jayne dan ook enthousiast.

Bekijk hier alle afleveringen van de serie 'Sander Op Pad in West-Friesland'.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]