Ga naar Content

Korfballers Groen Geel gaan keihard onderuit in eerste play-off duel tegen HKC

Groen Geel heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door het eerste beslissingsduel voor een ticket in de Korfbal League te verliezen. De ploeg uit Wormer kreeg op bezoek in Hardinxveld-Giessendam een ongenadig hard pak slaag van hoofdklasser HKC. Ondanks een voorsprong bij de rust verloor Groen Geel met 22-17. 

Groen Geel-speler Thomas Schagen is zichtbaar aangeslagen na de nederlaag tegen HKC - Foto: Orange Pictures

Groen Geel begon voortvarend aan de wedstrijd en leek weinig moeite te gaan hebben met HKC. Binnen een mum van tijd liep de ploeg van Daniel Harmzen uit naar een ruime 3-8 voorsprong en leek HKC rijp voor de sloop. Bij Groen Geel begonnen echter vervolgens de slordigheden toe te nemen en daardoor kwam HKC terug in de wedstrijd. Bij de rust was de voorsprong van vijf punten geslonken tot twee: 7-9.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Lisanne de Bruin in actie namens Groen Geel - Foto: Orange Pictures

Het spoor bijster 

Na de rust kantelde de wedstrijd compleet in het voordeel van de thuisploeg. HKC bleef vechten voor elke bal en ook de schoten vielen steeds vaker raak. Groen Geel was totaal de weg kwijt en keek halverwege de tweede helft opeens tegen een 11-16 achterstand aan. Harmzen probeerde met een aantal wissels nog voor een ommekeer te zorgen, maar deze kwam er uiteindelijk niet meer. HKC bleef Groen Geel op de juiste momenten pijn doen, hield de ruime voorsprong vast en liep uit naar knappe 22-17 eindstand. 

Door de nederlaag moet Groen Geel nu zaterdag in de eigen sporthal de returnwedstrijd winnen om niet te degraderen uit de Korfbal League. Bij eventuele winst dit weekend is er dinsdag 26 april een beslissingswedstrijd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]