Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

KZ tóch nog naar play-offs, Groen Geel na verlies bij Blauw-Wit nog niet veilig in Korfbal League

26 maart 2022, 21.42 uur · Aangepast 28 maart 2022, 17.06 uur · Door Milton Pus

Koog Zaandijk heeft zich vanavond alsnog geplaatst voor de play-offs in de Korfbal League. De Zaankanters versloegen DVO overtuigend met 28-21 en zagen concurrent DOS'46 verliezen bij LDODK (28-19). Daardoor gaat de ploeg van coach Tim Bakker alsnog naar de play-offs met als inzet een ticket voor de zaalfinale op 16 april in Ahoy. 

Foto: KZ-speelster Esther Cordus - Orange Pictures

KZ opende sterk tegen DVO, dat al zeker is van de play-offs. Esther Cordus scoorde uit de eerste de beste aanval de 1-0. Dat bleek de opmaat voor een knappe eerste helft. Het ging in de beginfase gelijk op tot aan de 9-8. Daarna nam de thuisploeg afstand. Met name Anouk Haars was goed op dreef. Zij gooide in de eerste helft vijf keer raak. Halverwege prijkte er een prettige 15-8 stand op het scorebord in topsportcentrum De Koog.

In de tweede helft hield de ploeg van Bakker DVO op afstand. Het verschil werd nooit kleiner dan vier punten (22-18). Ondertussen wisten de Koogers dat LDODK haar sportieve plicht deed tegen DOS'46. DOS'46 mocht namelijk niet winnen, want anders was KZ alsnog kansloos geweest, op basis van een slechter onderling resultaat. KZ sloot het duel tegen DVO af met een 28-21 overwinning. LDODK versloeg DOS'46 met 28-19. 

Tekst gaat verder onder de video.

Highlights Blauw-Wit - Groen Geel en KZ - DVO - NH Sport / Edward Dekker

In de best-of-three-serie treft KZ, net als vorig seizoen, Fortuna. De ploeg uit Delft sloot de kampioensgroep als winnaar af door in de topper PKC met 22-18 te kloppen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Mandy Koelman Blauw-Wit - Orange Pictures / Ilse Schaffers

Blauw-Wit - Groen Geel

Blauw-Wit had zich afgelopen dinsdag al gehandhaafd in de Korfbal League, maar tegenstander Groen Geel uit Wormer nog niet. De Amsterdammers openden via Momo Stavenuiter de score, waarna hij een strafworp miste. Het was daarna vooral Groen Geel wat de klok sloeg. De ploeg van Daniel Harmzen ging met een 10-7 voorsprong naar de kleedkamers. 

In de tweede helft liepen de bezoekers dankzij Stijn Hoekstra en Martin Coevert aanvankelijk nog verder weg. Dankzij een run van zes punten (13-12) had Blauw-Wit het initiatief terug. Hoewel Groen Geel behoorlijk tegenstribbelde, trok Blauw-Wit de winst over de streep en incasseerde Groen Geel een 19-17 nederlaag.

Concurrent KCC versloeg TOP met 18-17, waardoor laatstgenoemde club de derde directe degradant uit de Korfbal League is. Komende week speelt Groen Geel tegen KCC voor directe handhaving. Als dat duel niet wordt gewonnen is de ploeg veroordeeld tot het spelen van play-down-wedstrijden. Vorige maand waren de korfballers met 17-16 nét te sterk voor Groen Geel. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]