Ga naar Content

Samenvatting: Groen Geel in play-downs na thuisnederlaag tegen concurrent KCC

De korfballers van Groen Geel zijn veroordeeld tot het spelen van play-downs. Vanavond verloor de club uit Wormer de laatste wedstrijd in de degradatiegroep van de Korfbal League van KCC met 23-19.

Samenvatting Groen Geel - KCC - NH Sport / Edward Dekker

Groen Geel, dat met minimaal twee goals verschil moest winnen voor handhaving, begon niet scherp tegen de ploeg uit Capelle aan den IJssel. De bezoekers namen direct een voorsprong van vier punten (1-5). Even later was het verschil zelfs even vijf punten. Daarna kwam de ploeg, waar de geblesseerde Scott de Decker vanwege een enkelblessure ontbrak beter in de wedstrijd.

De aansluiting werd gevonden, want na een minuut of twintig was de wedstrijd bijna weer in evenwicht: 9-10. Toch sloeg KCC weer een klein gaatje en daardoor was de stand 9-12 halverwege.

Geen echte kans na rust

Dat bleek eigenlijk de genadeklap te zijn voor Groen Geel. De Noord-Hollanders konden wel bijblijven, maar de achterstand werd niet meer weggepoetst. KCC stond de gehele tweede helft op voorsprong en kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Toch was Groen Geel-trainer Daniel Harmzen het er niet mee eens dat zijn ploeg nergens aanspraak op kon maken vanavond.

Tekst gaat verder onder de video.

Daniel Harmzen berust in het verlies tegen KCC - NH Sport / Edward Dekker

Groen Geel-speler Stijn Hoekstra werd met zes doelpunten topscorer bij de thuisclub. Bo Oppe van KCC maakte er negen. Samen met het Amsterdamse Blauw-Wit , dat vanavond won van Oost-Arnhem met 27-23, is KCC zeker van een plek in de Korfbal League voor volgend seizoen.

Groen Geel gaat met de verliezer van de hoofdklassefinale uitmaken wie het laatste plekje krijgt op het hoogste niveau. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Hoekstra maakt zich geen grote zorgen dat Groen Geel na drie jaar uit de Korfbal League vliegt.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgens Stijn Hoekstra blijft Groen Geel in de Korfbal League - NH Sport / Edward Dekker

Dat Groen Geel na vanavond nog niet zeker is van lijfsbehoud, was toch wel een tik voor de spelersgroep, vertelde Harmzen na afloop. "Het was even emotioneel in de groep. Het is nu koppies bij elkaar en schouders eronder."

Tekst gaat verder onder de video.

Daniel Harmzen blikt vooruit op de play down-duels: "Schouders eronder" - NH Sport / Edward Dekker

KZ onderuit in play-offs om titel

In de strijd om het kampioenschap ging Koog Zaandijk vanavond hard onderuit tegen Fortuna. In Delft eindigde het eerste play-offduel in de best-of-3 in 33-20. Komende zaterdag is de tweede wedstrijd in Koog aan de Zaan. Bij een overwinning volgt dinsdag 12 april een beslissingsduel.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]