Ga naar Content

AZ slaat toe en heeft in Mees de Wit eerste versterking voor volgend seizoen binnen

AZ heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Mees de Wit komt over van PEC Zwolle. De 24-jarige linkervleugelverdediger heeft voor vijf jaar getekend in Alkmaar.

Mees de Wit in het shirt van PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Volgens De Telegraaf betaalt AZ 2,3 miljoen euro voor De Wit. Door eventuele bonussen kan dat bedrag oplopen tot drie miljoen euro. Daarmee zou de in Amsterdam geboren voetballer de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van PEC Zwolle worden. Dat record staat nu nog op naam van Ryan Thomas, die in 2018 naar PSV vertrok voor tweeënhalf miljoen euro.

Revelatie

De Wit is bezig aan een goed seizoen bij PEC Zwolle, waar hij al vroeg concurrent Kenneth Paal uit de basis speelde. Dit seizoen speelde hij 23 eredivisieduels voor de ploeg uit Overijssel. Hierin kwam hij tot vier doelpunten, waarvan twee in de uitwedstrijd tegen AZ (3-2). 

Met het aantrekken van De Wit lijkt AZ in te spelen op een vertrek van aanvoerder Owen Wijndal. De Oranje-international heeft eerder al aangegeven een stap omhoog te willen maken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]