Ga naar Content

AZ verlengt contract van jeugdspeler Fedde de Jong

AZ heeft het contract van jeugdspeler Fedde de Jong opengebroken. De achttienjarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2025 vast.

Fedde de Jong (r) in actie - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

De voetballer uit Uitgeest speelde tot nu toe 48 duels voor Jong AZ. Daarin wist hij vier keer te scoren. Ook draagt hij sinds een aantal maanden de aanvoerdersband van die ploeg. "Voor mij was het simpel: ik wil gewoon heel graag bij AZ blijven. Ik denk dat er een toekomst voor mij ligt bij deze club", aldus De Jong.

"Uiteindelijk hoop ik ooit aanvoerder van het eerste te worden"

az jeugdspeler fedde de jong

Nog geen speelminuten bij het eerste

De voetballer zat al een paar keer op de reservebank bij het eerste elftal. Zijn debuut bij AZ heeft hij nog niet gemaakt. "Mijn doel is om vanaf komende zomer vast onderdeel uit te maken van de A-selectie. Tot die tijd wil ik goede resultaten behalen met Jong AZ. Uiteindelijk hoop ik ooit aanvoerder van het eerste te worden."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]