Ga naar Content

Bekerfinale PSV - Ajax live te volgen in extra radio-uitzending NH Sport

Ajax speelt vanavond tegen PSV de finale om de KNVB-beker. De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip begint om 18.00 uur en is uiteraard rechtstreeks op de radio te volgen bij NH Sport. Onze extra sportuitzending begint om 16.00 uur.  

De bekerfinale van 2021 - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De Amsterdammers wonnen de dennenappel in de clubhistorie al twintig keer. Zes finales gingen verloren. De laaste keer dat Ajax dat overkwam, was in 2014, toevallig ook op eerste paasdag. Na een vroege voorsprong moest die finale vanwege vuurwerk op het veld enige tijd worden stilgelegd. De onderbreking had desastreuze gevolgen; PEC Zwolle veegde Ajax met 5-1 van de mat.

De finales die daarna kwamen, bracht Ajax wel tot een goed einde. In 2019 werd het 4-0 tegen Willem II en vorig seizoen voorkwam invaller David Neres met zijn goal in de laatste minuut dat er een verlenging volgde (2-1). 

Ajax wint in 2021 de KNVB-beker - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Voor PSV is het al even geleden dat ze de eindstrijd om de nationale beker haalden. Dat gebeurde negen jaar geleden voor het laatst; AZ bleek destijds met 2-1 te sterk. 

Liveblog en radio

Op onze site en app houden we je vandaag via een liveblog op de hoogte van alles wat met de bekerfinale te maken heeft. De extra sportuitzending op de radio begint twee uur voor de aftrap. Verslaggevers Erik-Jan Brinkman en Edward Dekker laten je de sfeer rondom De Kuip meebeleven vanaf het moment dat de poorten open gaan en de spelersbus arriveert. Vanaf 18.00 uur hoor je het wedstrijdverslag en na afloop uiteraard de prijsuitreiking en reacties. NH Sport is er van 16.00 tot 21.00 uur. Presentator: Stef Swagers.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]