Ga naar Content

'Missie volbracht' voor Wim Jonk: stadion FC Volendam uitverkocht tegen Jong Ajax

In een volgepakt stadion zal FC Volendam morgen aantreden tegen Jong Ajax. Voor het eerst in 13 jaar zijn alle kaarten voor een wedstrijd van Het Nieuwe Oranje over de toonbank gegaan. "Dat was één van de mooie doelstellingen die we toentertijd hebben gemaakt", zegt een trotse Wim Jonk.

Wim Jonk: "Een van onze doelen behaald" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De club meldt dat er 7.000 kaarten zijn verkocht. Het uitvak zal leeg blijven, maar daardoor zal de volledige capaciteit benut zal zijn. Onder leiding van Jonk zal het de eerste keer zijn. De laatste keer dat het stadion vol zat, was tijdens de halve finale van de KNVB-beker in 2008-2009 tegen sc Heerenveen (0-2). "Het leeft echt", zegt directeur Richard de Weijze. "We zijn heel blij dat er mensen aanhaken. We gaan er een echt voetbalfeest van maken met een vuurwerkshow vooraf."

Snotneuzen

Toch zal Jonk moeten puzzelen in aanloop naar de wedstrijd. Zijn elftal kampt met aardig wat zieke spelers en het is onduidelijk of zij in staat zijn om aan de aftrap te verschijnen. "De griep heerst natuurlijk erg. Daar hebben we wat problemen mee gehad. Daar hebben een aantal nog last van." Calvin Twigt zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor Het Nieuwe Oranje. De 19-jarige middenvelder brak op de training een botje in zijn voet en is daardoor enige tijd uit de roulatie.

Eén van de zieke spelers deze week was Franco Antonucci. De huurling van Feyenoord was op de afsluitende training niet helemaal fit, maar verwacht tegen Jong Ajax wel van de partij te zijn.

Tekst loopt door onder de video.

Franco Antonucci overtuigt nog niet bij FC Volendam - NH Sport / Stephan Brandhorst

Antonucci komt de laatste weken amper in de plannen van Jonk voor. Zijn plek op het middenveld staat ter discussie en op de flanken kwam de Belg ook niet geweldig uit de verf. Zijn terugkeer in Volendam gaat dus nog altijd met vallen en opstaan. "Ik denk dat ik het nog veel beter kan doen", aldus Antonucci.

Spektakelstuk

Op De Toekomst onderging Volendam één van de meest bizarre wedstrijden van het seizoen. Binnen een half uur stond de ploeg van trainer John Heitinga met 4-2 voor, maar een strijdvaardig Volendam sleepte alsnog een gelijkspel uit het vuur. "Daar zie je aan beide kanten de kwaliteiten", aldus Jonk.

Tekst loopt door onder de video.

Jonk: "Daar zie je aan beide kanten de kwaliteiten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd FC Volendam - Jong Ajax begint om 16.30 uur en is live te volgen via de sociale kanalen van NH Sport. Na afloop van de wedstrijd verschijnen reacties op onze website.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]