Ga naar Content

Pechvogel Mart Lieder wil volgend seizoen vlammen in de eredivisie

Het voetballeven van Mart Lieder kent soms zware momenten. De spits van FC Emmen scheurde eind februari voor de derde keer zijn kruisband af. En dat betekent weer het lange revalidatietraject in. We zochten de pechvogel op in Amsterdam waar hij revalideert. "Grootste uitdaging is het mentale gedeelte."

Portret van de geblesseerde Mart Lieder - NH Nieuws

In de winterstop maakte Mart Lieder de stap van het Deense Odense BK naar FC Emmen. Lang heeft de geboren Purmerender niet kunnen genieten van zijn comeback in Nederland. In de wedstrijd tegen Jong Ajax van 25 februari kwam Lieder in een vrij onschuldig duel ongelukkig ten val en scheurde weer z'n kruisband af. Dit keer zijn linkerknie, terwijl al twee keer eerder de kruisbanden van zijn rechterknie waren afgescheurd.

Volgend seizoen

Inmiddels is Lieder geopereerd en zit hij midden in zijn revalidatie. Het herstel van zo'n zware kruisbandblessure duurt vaak rond de negen maanden. De 31-jarige aanvaller richt zich nu op volgend seizoen en zoals het er nu naar uitziet de eredivisie. "Ik wil volgend seizoen vlammen in de eredivisie met FC Emmen." De koploper van de eerste divisie speelt vanavond tegen Jong AZ.

Bekijk de video voor het hele verhaal van Mart Lieder.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]