Ga naar Content

Schiphol houdt rekening met nog drukkere meivakantie dan voor corona

Reizigers op Schiphol moeten de komende mei- en zomervakantie rekening houden met langere wachttijden dan voor de coronacrisis. Volgens de luchthaven kan het door het tekort aan personeel vooral in de piektijden drukker worden dan in de vakantieperiodes van 2019. Schiphol zoekt met spoed nieuw luchthavenpersoneel.

Herfstvakantiedrukte op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

In kantoorcomplex The Base op Schiphol was vandaag een grote banenmarkt om nieuw personeel te werven. De ruim 450 bezoekers hadden het voor het uitkiezen: er zijn duizenden vacatures om in te vullen bij de beveiliging, vluchtafhandeling, schoonmaak, horeca, vervoer. passagiersbegeleiding en incheckbalies.

Organisator Francien David van de Luchtvaart Community Schiphol (LCS) denkt dat de banenmarkt zal helpen een deel van het personeelstekort op te lossen: "We hebben hier 25 bedrijven staan die er alles aan doen om deze mensen in hun inwerkperiode zo snel mogelijk up and running te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een stuk gaat bijdragen aan de vraag die er nu is voor de mei- en zomervakantie."

Artikel gaat verder onder de video.

Er kwamen ruim 450 werkzoekenden naar de banenmarkt op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Joost van Doesburg van FNV Schiphol is positief over de banenmarkt. De vakbondsman botst regelmatig met de luchthavendirectie over de arbeidsvoorwaarden en de behandeling van het personeel. Toch kwamen de werkgevers en FNV vorige maand tot een akkoord voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel.

Zomerchaos

"Er zijn best wel veel mensen gekomen", zegt Van Doesburg. "Maar als je dan gaat kijken naar de mei- en zomerdrukte, gaan ze het hiermee redden? Waarschijnlijk niet." De vakbond vrees een herhaling van de zomer van vorig jaar. Mede door het tekort aan personeel ontstonden er chaotische taferelen met lange wachtrijen.

Schiphol wil vlak voor de meivakantie beginnen met reizigers via campagnes, de app en website te waarschuwen en voorbereiden op de drukte.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]